Пенсионери и ученици почистиха Бунарджика
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:42 / 19.04.2012Коментари ()3301
Около 30-ина пенсионери и ученици от Търговската гимназия се "въоръжиха" с чували, ръкавици и щипки за уборка, за да почистят алеите и зелените площи на Бунарджика, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Хората се включиха в инициативата на кмета на район "Централен" Райна Петрова и ОП "Чистота". Мероприятието цели общо почистване на пловдивските тепета, а днес първи път основните алеи бяха измити и ароматизирани.

Шефът на общинското предприятие Иван Стоянов раздаде на желаещите да се включат в акцията пособията за чистене и поясни, че  са определени местата, откъдето сметта своевременно ще бъде извозена. В инициативата се включиха и служители от ОП "Градини и паркове", а сборните пунктове, от които започна почистването са: за Младежкият хълм - основната алея зад Стоматологичния факултет; Бунарджика - алеята зад Търговската гимназия, Дановият хълм - алеята до БНТ-Пловдив.

"Желанието на гражданите да се включат в инициативата е огромно и затова им благодарим. Акциите по почистването на тепетата и Стария град ще се провеждат ежемесечно", заяви Иван Стоянов.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pensioneri-i-uchenici-pochistiha-Bunardzhika-345740
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.