Йордан Бакалов: Справката за Доктора цели да оневини лицата от ''яхтените'' снимки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:07 / 13.12.2004Коментари ()496
Директорът на НСБОП ген. Валентин Петров заяви за Радио Пловдив, че не е знаел за изготвената от заместника му Венелин Великов справка за Иван Тодоров /Доктора/. В документа се посочва, че службата няма данни Доктора да е извършил или да е замесен в престъпления и няма достатъчно материали, които да бъдат докладвани пред прокуратурата.
Заместник-председателят на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и депутат от СДС Йордан Бакалов показа пред пловдивски журналисти копие от документа, който е издаден на 7 октомври. Той е внесен в Пловдивския апелативен съд на 11 октомври. Според Йордан Бакалов ген. Петров е трябвало да знае за съществуването му, тъй като е бил в командировка в чужбина на 11 и 12 октомври. Справката за чистото досие на Доктора цели да оневини сниманите с него на яхтата в Монако, сред които е и финансовия министър Милен Велчев, посочи Йордан Бакалов. Тази справка развенчава повтаряния от МВР близо две години мит, че Иван Тодоров е най-големият контрабандист у нас, каза още депутатът от СДС. Информацията е на радио Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Iordan-Bakalov-Spravkata-za-Doktora-celi-da-onevini-licata-ot-yahtenite-snimki-3477
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.