© Plovdiv24.bg | | Проверките на служителите в Агенцията по безопасност на храните в Пловдив за качеството на агнешкото месо не са спирали от Великденските празници и продължават и в момента. Това каза д-р Далина Спасова, директор на Дирекция "Контрол на храните" към регионалната структура на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив.
По думите й обект на постоянен контрол са обектите за търговия на дребно, складове за храни от животински произход и обекти за обществено хранене. В регламентираните обекти нарушения не са регистрирани, каза още д-р Далина Спасова. От Агенцията по храните в Пловдив апелират потребителите да купуват традиционното за Гергьовден агнешко месо само от обекти, регистрирани по Закона за храните. По думите на Спасова хората не трябва да се подлъгват от по-ниската цена на агнешкото, което се предлага по пазарите, защото то може да се окаже опасно при консумация.
Няма никаква гаранция къде е добито това месо и дали е безопасно за организма, каза д-р Спасова. Тя обясни, че след консумация на такова агнешко е възможно да се появяват различни хранителни разстройства. При пазаруване в регламентирани в закона складове и магазини потребителите винаги могат да изискат документ за произход при съмнения за качеството на месото, каза още д-р Далина Спасова.
Източник: радио "Фокус" |