Над 200 подаръка раздаде ОИЦ - Пловдив за Деня на Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 10.05.2012Коментари ()1475
©
Над 200 оригинални подаръка раздаде Областен информационен център - Пловдив (ОИЦ - Пловдив) по време на серията от прояви, които организира неговият екип по повод 9 май - Деня на Европа.

Борислав, Ангел, Цвелина Генчева, Георги Танев и Диян Човалски бяха най-добре представилите се ученици от Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване - Пловдив в специално организираната компютърна онлайн игра. Петорката отнесе оригинални награди - футболни топки, комплекти за тенис на маса, калкулатори и серия шведска козметика, осигурени от ОИЦ - Пловдив. Утешителни награди имаше за всички. Преди надпреварата, Велизар Петров представи дейността на центъра, свързана с политиката на Европейския съюз за икономическо и социално сближаване. 

По същото време над 60 деца и учители от едно от най-големите сегрегирани училища у нас - средно образователно училище "Найден Геров", както и ученици от елитното основно училище "Душо Хаджидеков" участваха в онлайн викторина и забавни игри, победителите от които си тръгнаха доволни с много награди - образователни цветни книжки със специални стикери за страните от ЕС, учебни помагала и пособия, както и спортни принадлежности - комплекти за тенис на маса и оригинални футболни топки на известни футболни грандове.

На малчуганите бяха прожектирани и филми за Европейския съюз и европейските институции и провежданата от тях политика на сближаване в България. 

През целия ден екипът на Областен информационен център - Пловдив раздаваше материали за политиката на Европейския съюз и даваше актуална информация за възможностите за кандидатстване по оперативните програми. Центърът бе посетен в този ден от над 100 посетители. 

"ОИЦ - Пловдив може вече да се похвали с добра популярност в Пловдив и областта. За краткото време, в което сме "на пазара" проведохме 3 информационни семинара в общините Марица, Първомай и Родопи, в които се включиха над 120 участници, участвахме в няколко работни срещи и бяхме посетени от близо 200 посетители", обобщи управителят на Областен информационен център - Пловдив Велизар Петров, на специална пресконференция, на която като гост присъства и директорът на Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване - Пловдив Константин Костадинов.

ОИЦ - Пловдив предоставя информационни услуги и изпълнява комуникационни, експертни и логистични услуги за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз на територията на 18-те общини в област Пловдив. Екипът му осигурява основна и специфична информация за Националната стратегическа референтна рамка и оперативните програми.

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в Пловдив". 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Още по темата: общо новини по темата: 3
09.05.2012 »
08.05.2012 »
08.05.2012 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nad-200-podaruka-razdade-OIC-Plovdiv-za-Denya-na-Evropa-350870
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.