Лидер на БСП в Пловдив обвини кмета Чомаков в неизпълнение на обществения договор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:42 / 14.12.2004Коментари ()1357
Кметът на Пловдив Иван Чомаков не е изпълнил задължения от обществения договор, сключен преди местните избори през 2003 г. със Съюза на работодателите в България, Българска стопанска асоциация и Българска търговско-промишлена палата, заяви лидерът на БСП в Пловдив Захари Георгиев. Той припомни десета точка, където е посочено, че ако след година резултатът е отрицателен, кметът следва да се оттегли от поста. Според Захари Георгиев това е морален акт, но по-важно е бизнес климатът в Пловдив да бъде благоприятен за малкия и среден бизнес, да заработи Гаранционния фонд и кметът да изпълни предизборните си обещания.
В отговор кметът Иван Чомаков заяви, че всяка от институциите, подписала договора трябва да носи своята отговорност. Свършено е всичко възможно и се участва с над 70 проекта по различни програми. Доказателство за финансовата и икономическа стабилност на Пловдив е, че получава кредитен рейтинг, равен на София. Очаква се да заработи и Гаранционният фонд, който трябва да натрупа от приватизационни сделки поне 2 млн лева, каза в заключение кметът Чомаков. Информацията е на радио Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Lider-na-BSP-v-Plovdiv-obvini-kmeta-Chomakov-v-neizpulnenie-na-obshtestveniya-dogovor-3515
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.