Пловдивският районен съд отказа да задържи и Милослав Кръстев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:50 / 15.12.2004Коментари ()1417
Пловдивският районен съд отказа да задържи под стража Милослав Кръстев и му определи мярка за неотклонение подписка, съобщи пресцентърът на Съдебната палата. Срещу него са повдигнати обвинения за лъжесвидетелстване.
В мотивите си Районният съд прие, че липсва обосновано предположение лицето да е извършило вменените му престъпления. Според състава на съда, определени твърдения на Кръстев уронват престижа на съдебната система и биха могли да се третират като клеветнически.
Понастоящем обаче не може да се направи преценка дали казаното има престъпен характер, защото наказателните производства, по които той е свидетел, не са приключили с влязъл в сила съдебен акт. Прието е също, че не съществува опасност Милослав Кръстев да се укрие, понеже той и сега е защитен свидетел по друго дело и е под постоянна охрана. Реално тази охрана контролира неговото местопребиваване и придвижване.
Решението подлежи на обжалване или протест в тридневен срок пред Пловдивския окръжен съд, като в този случай делото ще се разгледа на 21 декември.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskiyat-raionen-sud-otkaza-da-zadurzhi-i-Miloslav-Krustev-3541
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.