Двамата албанци, отвлекли автобус в Атина, се разкайват за стореното
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:25 / 16.12.2004Коментари ()821
Похитителите на гръцкия автобус помолиха за прошка заложниците. Това стана по време на разпита им в прокуратурата, съобщи РИА Новости, позовавайки се на гръцката Македонска агенция. Двамата албански имигранти, които в продължение на около 20 часа държаха в напрежение цяла Гърция, заявиха, че не са искали да причинят никому зло, а само да получат откуп от един милион евро и да избягат в Албания.
Срещу двамата албанци са повдигнати обвинения за отвличане на хора, заплаха за убийство, незаконно притежание на оръжие, побой и повреждане на имущество.
Припомняме, че вчера сутринта двама албански имигранти отвлякоха автобус с 23 пътници на шосето Атина - Маратон. Терористите, въоръжени с ловни пушки, поискаха да им бъдат предоставени един милион евро и да бъдат допуснати до летище, за да напуснат Гърция, като заплашиха, че в противен случай ще взривят автобуса. През целия ден след преговори с полицията те пускаха по няколко заложници. Сред тях се оказа българинът Христо Христов, който беше посетен от представители на нашето посолство и ги увери, че се чувства добре и не е пострадал. По последна информация на посолството в Атина, Христов е бил освободен днес от полицията заедно с другите заложници, след като е приключило снемането на техните показания.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Dvamata-albanci-otvlekli-avtobus-v-Atina-se-razkaivat-za-storenoto-3557
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.