Ученици въртят фирми след часовете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:59 / 13.12.2007Коментари ()1473
Ученици ще въртят собствени фирми след часовете. Бизнесът им ще е напълно легален и ще се подпомага от техните учители.


Три ученически компании ще действат в новооткрития Център по предприемачество в пловдивската Гимназия по хранителни технологии и техника. Фирмите са "Незабравимо изкушение", "Екстрийм клима" и "Бизар". И в трите персоналът ще е само от тийнейджъри - от шефа до последния служител. Учителите са само консултанти. Фирмите ще произвеждат и предлагат на пазара реални продукти и услуги. Техните служители ще получават и заплати, като едновременно с това ще се учат да прилагат на практика наученото в гимназията. Парите от продажбите ще постъпват във фирмите.

"Екстрийм клима" ще се занимава с презентации на продуктите в областта на климатичната техника и ще изготви каталог на всички фирми в бранша. "Бизар" ще е рекламна агенция и ще издава училищен вестник. "Незабравимо изкушение" пък ще произвежда и продава захарни изделия.
Офисите на фирмите ще са в гимназията. Центърът е създаден по проект "Възпитание на младежите в предприемачески умения за създаване на конкурентоспособен малък и среден бизнес".



Източник: в. "Стандарт"


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Uchenici-vurtyat-firmi-sled-chasovete-36175
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.