Читател: След преминаването на камиони по бул. "Васил Априлов" сградите се тресат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:05 / 30.06.2012Коментари ()5992
© Plovdiv24.bg
За проблема от преминаването на камиони по бул. "Васил Априлов" пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg читател на сайта ни. 

"Това е един от старите пловдивски булеварди, който е павиран и е много застроен. По него минават всякакви превозни средства, но напоследък маршрутите на камионите взеха да зачестяват адски много, незнайно защо, тъй като по цялото продължение на булеварда няма нито един
склад, който да се зарежда от камиони.

След минаването на тежкотоварните автомобили по отсечката те обзема неприятното чувство, което в нощта на 22 май цяла България усети, а именно земетресението от 5,8 по Рихтер. На нашия булевард това се усеща постоянно от един след друг преминаващите камиони. Те буквално тресат цялата жилищна кооперация, в която живея. 

Преди години блокът до нас имаше няколко цепнатини, отново от преминаване на камиони. Отсрещната къща е много стара и вече леко наклонена - но там живеят хора и тук задавам въпроса: трябва ли да чакаме да стане най-лошото, някой да се сети да вземе мерки? Защо винаги трябва да чакаме глупостта да стане и тогава да мислим, като може с малко мисъл да избегнем всичко това!!!

Основната ми идея е не може ли да има ограничение на тежкотоварни превозни средства до определена тежест или те да ползват обходни маршрути в определена част на деня - примерно в най-натоварената такава", е писмото на жителя на района.

Във връзка с проблема от Община Пловдив бяха категорични: "По бул. "Васил Априлов" не се движат извънгабаритни превозни средства".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chitatel-Sled-preminavaneto-na-kamioni-po-bul-Vasil-Aprilov-sgradite-se-tresat-363064
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.