Тотев представя Пловдив в Конгреса на местните и регионални власти в Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:06 / 06.07.2012Коментари ()2357
© Plovdiv24.bg
Пловдив вече има представител в Конгреса на местните и регионалните власти в Европа за мандат от 5 години. Това е кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

На последното си заседание правителството одобри актуализирана процедура за определяне на българската национална делегация в Конгреса и утвърди нейния състав за мандата 2012-2016 г.

В съответствие с изискванията на Хартата и на Процедурните правила на Конгреса, България трябва да определи петима делегати и един заместник-делегат в Камарата на местните власти и един делегат и петима заместник-делегати в Камарата на регионите. 

Представители в Камарата на местните власти са Тодор Попов - председател на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на община Пазарджик, Арбен Мименов - кмет на община Сатовча, Снежина Маджарова - председател на ОбС - Бургас, Димитър Стойков - кмет на община Плевен, и Росица Янакиева - член на УС на НСОРБ и кмет на община Перник. Заместник-представител е Галя Георгиева - кмет на община Елин Пелин.

В Камарата на регионите представител е Иван Тотев, а зам. представители - Анатоли Димитров - председател на ОбС - Вършец, Севим Али - председател на ОбС - Търговище, Петър Киров - кмет на община Елхово, Минчо Казанджиев - кмет на община Ловеч, и Христо Христов - кмет на община Болярово.

От 16 до 18 октомври 2012 г. ще се проведе 23-ата сесия на Конгреса на местните и регионалните власти в Европа. Сесията е обновителна за състава на Конгреса и с нея ще се постави началото на нов четиригодишен мандат.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Totev-predstavya-Plovdiv-v-Kongresa-na-mestnite-i-regionalni-vlasti-v-Evropa-364669
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.