Неприятна миризма от завод продължава да тормози пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:09 / 08.07.2012Коментари ()3743
© Plovdiv24.bg
Половината от сигналите, постъпили на зеления телефон на екоинспекцията в Пловдив през месец юни, са свързани с наличието на остра задушлива миризма от завода за целулоза в Стамболийски. Това показва справка в сайта на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). 13 от общо 27 сигнала са свързани с познатата на пловдичани от години неприятна миризма. 

В повечето случаи миризмата се усеща предимно нощем. От екоинспекцията уточняват, че предприятието в Стамболийски е обект на непрекъснати проверки, които са не само рутинни, но и вследствие на обществената чувствителност към проблема и многократните жалби за разпространение на неприятни миризми, вследствие експлоатацията на обекта.

В края на месец март е извършено обследване на предприятието. При проверката е установено разпространение на миризми извън границите на производствената площадка на разстояние 600 метра. Във връзка с направените констатации на дружеството е наложена текуща месечна санкция в размер на 50 000 лв. месечно.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nepriyatna-mirizma-ot-zavod-produlzhava-da-tormozi-plovdivchani-364969
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.