Осъдиха 4-ма за измами с банкови карти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:30 / 09.07.2012Коментари ()3976
©
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите Станислав Пльоплев, Александър Спасов, Божин Енев и Димитър Мемов за участие в организирана престъпна група с цел подправяне и използване на фалшиви банкови карти.

Те бяха признати за виновни в това, че през периода януари 2010 г. - 22.05.2010 г. в Пловдив и Варна са участвали в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Станислав Пльоплев, създадена с користна цел и с цел да върши престъпления по чл.243 и чл.244, НК. 

Станислав Пльоплев, Александър Спасов и Димитър Мемов бяха признати за виновни и в това, че през периода м.януари 2010 г. - 22.05.2010 г. в гр. Пловдив в съучастие са подправили платежни документи - банкови карти и са пазили и укривали предмети, материали, оръдия и компютърни програми, предназначени за подправянето им.

За извършените престъпления подсъдимите Станислав Пльоплев и Александър Спасов бяха осъдени на по 9 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

За извършените престъпления подсъдимия Димитър Мемов беше осъден на 5 години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

За извършеното престъпление подсъдимия Божин Енев беше осъден на 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок.

Петият подсъдим по това дело Румен Христов беше признат за невиновен по повдигнатите му обвинения за участие в престъпната група, както и за това да е пазил и укривал предмети, материали, оръдия и компютърни програми, предназначени за подправка на платежни документи.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osudiha-4-ma-za-izmami-s-bankovi-karti-365163
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.