Сопот отбелязва 162 години от рождението на Иван Вазов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:13 / 09.07.2012Коментари ()997
©
Снимка: Архив
Днес е кулминацията от честванията в Сопот по повод 162 години от рождението на Иван Вазов. В 10 часа днес в църквата "Св. Св. Петър и Павел" в Сопот бе отслужена тържествена Света литургия, а по същото време в родната къща на писателя започна детско утро "Аз съм българче.

Тържественото честване на годишнината на Патриарха на българската литература ще се състои от 18 часа на площад "Иван Вазов" в града, а кметът на Сопот Веселин Личев ще връчи националната литературна награда "Иван Вазов" за 2012 година. Празникът ще продължи с комедията "Опак свят" на Драматичния театър "Гео Милев" - Стара Загора и с концерт на открито на Деси Добрева.

Честването на годишнината започна в началото на миналата седмица с филмов маратон. Програмата включва още изложба на детски рисунки под мотото "Син съм на земя прекрасна", фестивал на старата градска песен и литературен конкурс.

Жителите на Сопот имаха възможност да гледат премиерния спектакъл "Свекърва"по Антон Страшимиров на Младежкия драматичен театър "Матей Икономов" и постановката "Голямото чистене" от Ищван Чурка, представен от актьорския клас на доц. Иван Налбантов.

Източник: радио "Пловдив"



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Sopot-otbelyazva-162-godini-ot-rozhdenieto-na-Ivan-Vazov-365206
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.