22-годишният Стоян Кандилев от Баня, Пловдивско загина при срутване на сграда в строеж в София
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:52 / 28.12.2004Коментари ()1324
Един човек загина, а петима са ранени, след като скеле на 6-етажна строяща се административна сграда на софийския булевард "България" рухна снощи при наливане на бетонна плоча. 60-тонната бетонна плоча и метално скеле са свързвали две съседни сгради на височина 6-ти етаж. Случаен минувач е позвънил по мобилния си телефон на полицията. Само за 5 минути на мястото на трагедията идват 10 линейки, 10 пожарни автомобила, повече от 20 полицейски коли и започва спасителната акция. Под развалините остават 6 човека от общо 9, които са работили на обекта. Засипват ги 20 тона арматура и бетон.
Починалият работник е 22-годишният Стоян Кандилев от гр. Баня, Карловско.
Петимата пострадали са без опасност за живота. В “Пирогов” се намират Антон Илиев, Христо Байрактаров и управителят на фирмата-изпълнител на обекта “Радо” ЕООД Радослав Йовков. Във ВМА са настанени Иван Арсов и Калин Луков. Състоянието на единия не е тежко, той има леки травми на долните крайници. Другият е с политравма - счупени ребра, наранявания по главата, но състоянието му е стабилно и няма опасност за живота, обясни директорът на ВАМ ген. Стоян Тонев пред Дарик радио. И двамата настанени във ВМА са строители на възраст 20-22 години.
Министърът на труда и социалната политика Христина Христова издаде заповед за проверка на строежа. Проверка ще извърши и дирекцията "Национален строителен контрол". Строежът ще бъде инспектиран и резултатите ще бъдат ясни до три дни.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/22-godishniyat-Stoyan-Kandilev-ot-Banya-Plovdivsko-zagina-pri-srutvane-na-sgrada-v-stroezh-v-Sofiya-3713
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.