Започва реализирането на проект "Жени - лидерки на промяната"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:41 / 10.01.2008Коментари ()1168
© Plovdiv24.com
Фондация "Дива" набира активни жени, както и формални и неформални женски групи от малките населени места на територията на Южен централен район за участие в реализацията на проект "Жени - лидерки на промяната", финансиран по Програма ФАР "Развитие на гражданското общество 2005" на Европейския Съюз.

Проектът е насочен към увеличаване на възможностите за жените от малките градове и села в Южен централен район на България да участват активно в живота на местните общности. За тази цел те ще бъдат обучени в организационни и лидерски умения за ръководене на формални и неформални групи в малките градове и села в региона. Сътрудничеството между групите ще развие нови възможности за разрешаването както на специфични за отделните общности проблеми, така и за сходни проблеми като изолацията, липсата на достъп до информация и преодоляване на социално-икономическите проблеми.

Подборът на участниците ще приключи в края на февруари и с избраните участници ще бъде сключен договор за участие в проекта. Той предвижда жените да се включат в обучение, което се състои от три модула, всеки от които в рамките на два дни. След приключване на обучението всяка жена ще има достъп до консултации и допълнителна информация за управление на групите. Ще бъде обявен конкурс за разработване на планове за действие, най-добрите от които ще получат ограничена финансова подкрепа за реализиране на дейностите. Останалите ще се реализират с местни ресурси. За разработването на плановете участниците в проекта ще получат подкрепа от мониторинг експерт и финансов консултант. Получените резултати и реализираните дейности ще бъдат отразени в книжка за живота на жените в малките общности в България и ще бъдат оповестени на заключителна конференция. Разходите за пътуване, храна, нощувки за обученията, консултациите и срещите ще се поемат от проекта.

Участието в проекта може да бъде заявено чрез попълване на формуляр за участие и автобиография. Повече информация можете да получите в офиса на фондацията на ул. "Радецки" 9 в Пловдив или на телефон 642-335.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zapochva-realiziraneto-na-proekt-Zheni-liderki-na-promyanata-37192
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.