Пет момчета от Карловско се разминаха на косъм със смъртта на строеж в София
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:56 / 28.12.2004Коментари ()1353
След трагедията при строителната авария снощи в София все още има опасност за живота на единия от пострадалите, който в момента е в реанимацията на ВМА в София. Той е с кръвоизлив в мозъка, рани по главата, счупено ребро и лопатка. Останалите четирима са в добро състояние и скоро ще бъдат изписани. Трима от тях са в Пирогов. "Ние сме цяла бригада от карловския край" – обясни единият от пострадалите пред БНТ. Не пожела да говори пред камера, не каза и името си. Страхува се да няма неприятности. Пострадалият работи от един месец на строежа. Твърди, че изливат бетон само нощем, денем правят кофражите. Попитайте онзи, шефа, Радо, с бинтованата глава защо изливаме бетон само нощем – каза работникът. От тримата само този е с бинтована глава. Но и той не пожела да говори.
Починалото вчера момче Стоян Кандилев и по-тежко раненият Калин Луков са от град Баня. Със строителство се занимават от година-две, ходили са по строежи по морето и в Пампорово. Не са професионалисти, обяснява кметицата на Баня. Военно-ремонтните заводи оставили много безработни, които се опитвали да закърпят положението с каквото им падне.
Пожарникарите, успели да спасят извадят петимата оцелели изпод тонове суров бетон и желязо смятат, че строителите са падали от високо. Според лекарите само светкавичната реакция на пожарникарите ги е спасила. 15 минути повече в суровия бетон са щели да ги убият. Заради перфектната спасителна акция снощи, пожарникарите днес бяха отличени от ген. Бойко Борисов.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Pet-momcheta-ot-Karlovsko-se-razminaha-na-kosum-sus-smurtta-na-stroezh-v-Sofiya-3726
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.