Родопските общини протестират срещу намаляване на бройките по програмата за заетост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:15 / 31.12.2004Коментари ()2136
Заради намаляването на бройките по програмата “От социални помощи към заетост” Управителният съвет на Асоциацията на родопските общини изпрати протестна декларация до министър-председателя Симеон Сакскобургготски, до всички държавни институции и народни представители. В асоциацията членуват 22 общини от четири области на България – Смолян, Кърджали, Пазарджик и Пловдив. Според кметовете на родопските общини драстичното намаляване на обявените бройки в някои случаи ще доведе до преустановяване на дейността на програмата “От социални помощи към заетост”, в други ще предизвика напрежение.
Общинските ръководства възразяват срещу ликвидирането на общинското участие в програмата за 2005 година, без да са информирани предварително за това и без съгласуване с компетентните органи за местно самоуправление. Кметовете се тревожат, че на 1 януари всички ангажирани с програмата ще останат на улицата.
За област Смолян вместо заявените 389 работни места са одобрени само 15. Това са опити да бъдат изолирани местните власти от решаването на проблема с местно значение – смятат кметовете от Асоциацията на родопските общини и настояват за незабавно преразглеждане на решението, съобщи Focus news, цитирайки информация на БВР.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Rodopskite-obshtini-protestirat-sreshtu-namalyavane-na-broikite-po-programata-za-zaetost-3772
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.