Петър Димов взе първа награда от конкурса за оперно пеене в Карлово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:57 / 24.09.2012Коментари ()1092
©
Петър Димов (баритон) получи първа награда на състоялия се в Карлово международен конкурс за оперно пеене. Журито с председател проф. Павел Герджиков определи най-добрите певци на третия пореден оперен конкурс. Лауреатите изнесоха концерт на гала вечер в присъствието на ръководството на Община Карлово, ръководството на НЧ "Васил Левски -1861", Вероник Стеено - председател на сдружение "Розата на Евтерпа в Карлово", много гости и ценители на оперното изкуство. 

На официална церемония в залата на НЧ "Васил Левски -1861" бяха наградени и останалите отличили се изпълнители. Втора награда и диплом получи Лилия Здравкова (сопран), трета награда бе връчена на Дарина Линкова (сопран), която получи и наградата на публиката. Зам.-кметът Антон Минев поздрави лауреатите и връчи първа и втора награда, осигурени от Община Карлово. 

Със специална юбилейна грамота, посветена на 175 години от рождението на Васил Левски, той награди Вероник Стеено - главен организатор и създател на конкурса. Всички лауреати от конкурса ще участват в откриването на Салона на изкуствата в Пловдив, което ще се състои на 24 септември от 17 ч. в Синята къща.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Petur-Dimov-vze-purva-nagrada-ot-konkursa-za-operno-peene-v-Karlovo-382578
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.