Пребазират Клиниката по гастроентерология към УМБАЛ "Свети Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:21 / 26.09.2012Коментари ()3036
© Plovdiv24.bg
За да осигури по-висококачествено лечение на пациентите и да оптимизира лечебния процес УМБАЛ "Свети Георги" пребазира Клиниката по гастроентерология от База 1 на бул. "Васил Априлов" 15А в База 2 - на 9 етаж в Хирургичния блок на бул. "Пещерско шосе" №66. Преместването на клиничното звено е икономически и медицински целесъобразно и ще доведе до подобряване на организацията на работата и на колаборацията между клиниките и отделенията в лечебното заведение. Това обясниха от ръководството на лечебното заведение.

Борда на директорите на УМБАЛ "Свети Георги" взема това решението за преместването след внимателен анализ на сегашното състояние и на ползите от пребазирането - както за пациентите, така и за лечебното заведение и персонала. Решението е получило положителна оценка от Министерството на здравеопазването и Комисията по здравеопазване в Народното събрание.

Сградата, в която в момента се помещава Клиниката по гастроентерология, е изключително стара, не отговаря на хигиенните изисквания на РЗИ и не би могла да бъде ремонтирана така, че да се създаде комфорт за пациентите. Например, до този момент в сградата пациентите са използвали общ санитарен възел, а леглата във всяка от стаите са били средно по четири, обясниха от болницата.

В същото време проверка на РЗИ е установила, че на мястото, на което е предвидено да се пребазира клиничното звено - 9 етаж на Хирургичния блок, са извършени всички необходими дейности и клиниката може да започне да функционира нормално. В болничните стаи ще се настаняват максимум по двама пациенти, като към всяка стая има обособен отделен санитарен възел. Значително ще се оптимизира и подобри качеството на лечебния процес, защото пребазирането ще се осигури възможност за по-ефикасно взаимодействие с хирургичните клиники и Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

Преместването е организирано по такъв начин, че да не създава дискомфорт на пациентите - като е предвиден транспорт и са взети всички необходими мерки това да се извърши безпрепятствено, потвърдиха от УМБАЛ "Свети Георги".

Ръководството и лекарският персонал на клиниката имат грижата така да организира лечебния процес, че да не се налага извършването на манипулации и други медицински дейности непосредствено преди преместването от База 1 в База 2, като същевременно с това се спази назначеното лечение. 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prebazirat-Klinikata-po-gastroenterologiya-kum-UMBAL-Sveti-Georgi-383301
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.