20 възпитателни дела разгледани в "Централен" за шестмесечие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:54 / 02.10.2012Коментари ()1162
© Plovdiv24.bg
Двадесет възпитателни дела са образувани и разгледани през първото шестмесечие на 2012 година от  местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в район "Централен" /МКБППМН/ с председател кметът Райна Петрова. Общият брой на проявените лица с наложени възпитателни мерки е 20. От тях 15 са непълнолетни и 5 малолетни. На един родител е наложена мярка да посещава беседи по въпросите на възпитанието, която се изпълнява от Центъра за превенция и социална адаптация

От Комисията в "Централен" съобщават, че в присъствието на кмета Райна Петрова е проведен втори етап за обучение на председателите на Ученическите съвети по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, като целевата група е обхванала деца от основните училища в района.

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в район "Централен" е направила едно предложение до Районен съд - Пловдив за настаняване на проявено дете в специално-педагогически интернат и то е уважено. В края на учебната 2011-2012 г. е прекратен престоя на 4 деца в интернати. За всички тях отделите за закрила на детето в съответните общини са осигурили последваща мярка за грижа, тъй като това са деца от институции. За децата, които са върнати в Пловдив, комисията осигурява условия за нормална реинтеграция в средата.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/20-vuzpitatelni-dela-razgledani-v-Centralen-za-shestmesechie-384699
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.