Пловдив отбелязва 100-годишнината от Балканската война
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:55 / 08.10.2012Коментари ()1258
©
Кулминацията на тържествата, организирани от Инициативния комитет за честването на 100-годишнината от Балканската война в Пловдив, е днес, 8-и октомври. Честването е под патронажа на областния управител и на кмета на града Иван Тотев.

В 15.30 ч. - с църковна и военна церемонии ще бъдат почетени загиналите във войните. Граждани и представители на различните институции ще имат възможност положат венци и цветя на Паметника на загиналите в

Балканските войни, в Двора на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Княгиня Мария Луиза" (ул. "Проф. д-р Асен Златаров" 29).

В 17.00 ч. - по време на Тържественото събрание - концерт, в голямата зала на Гарнизонния Военен Клуб в Пловдив ще бъдат удостоени с юбилейни плакети за 100 годишнината бивши командващи на Втора българска армия, Втори армейски корпус и Корпус тактическа авиация през годините, както и настоящи командири на съединения от пловдивския гарнизон.

По време на тържествената вечерна проверка-заря пред Военния клуб в 19.30 ч. строя на военнослужещите от поделенията на пловдивския гарнизон ще приеме началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-otbelyazva-100-godishninata-ot-Balkanskata-voina-385976
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.