Над Върховръх отбелязаха паметта на загиналите в Балканската война
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:51 / 09.10.2012Коментари ()1042
©
Десетки хора се събраха в местността Комаров камък над Върховръх, за да се поклонят преда паметта на загиналите перущенци в Балканската война. Сред тях бяха народният представител от ГЕРБ от 17 МИР Пловдив Област Илия Пашев и общинският съветник от ГЕРБ Перущица Васко Даскалов, по чиято инициатива членове на ГЕРБ Перущица почистиха мемориала в седмицата преди честването на 100 годишния юбилей от войната.

От името на общинската структура на ГЕРБ Перущица бе положен венец пред него, а цветя поднесоха лично представителите на ГЕРБ и гражданите. 17 са героите на Балканската война от бунтовна Перущица, имената на 11 от тях са изписани върху паметника. Някои от хората, които сведоха глави в тяхна памет, бяха донесли и снимки от лични архиви. 

"Развълнуван съм, че в този ден моите съграждани дойдоха пред един почистен от паднали клонки, шума и борови иглички мемориал, върху който може да се разчете името на всеки герой - това е малкото, което можем да направим днес, за да съхраним паметта за тази историческа дата и занапред", коментира Васко Даскалов.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Nad-Vurhovruh-otbelyazaha-pametta-na-zaginalite-v-Balkanskata-voina-386301
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.