Осъдиха петима заради марихуана на стойност близо 200 000 лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:07 / 10.10.2012Коментари ()4309
© Plovdiv24.bg
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите Йовко Самуилов, Владимир Караиванов, Антон Асенов, Ивелин Чиповски и Моньо Монев. Те бяха признати за виновни в това, че през периода от началото на април 2011 г. до 18.10.2011 г. в землищата на с. Баните, с. Чоба, гр. Брезово и гр. Раковски са произвели, преработили, придобили и държали 32 957 грама марихуана на стойност 197 745 лв., като количеството на наркотичните вещества е в особено големи размери - чл.354а ал.2 от НК.

Моньо Монев беше признат за виновен в това, че през периода от началото на април 2011 г. до 18.10.2011 г. в землищата на с. Чоба, гр. Брезово и гр. Раковски не е попречил на очевидно тежко престъпление,  свързано с дейността на Владимир К., Йовко С., Антон А., Ивелин Ч. относно производството, преработка, придобиване и държане на марихуана, като е могъл да стори това без значително затруднение и без опасност за себе си или за други - чл. 322 от НК.

За извършеното престъпление подсъдимите Йовко Самуилов, Владимир Караиванов, Антон Асенов и Ивелин Чиповски бяха осъдени на по 2 години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

На подсъдимите Йовко Самуилов и Антон Асенов беше наложено и наказание глоба в размер на 10 000 лв. За извършеното престъпление подсъдимия Моньо Монев беше осъден на глоба в размер на 150 лв.

Подсъдимите Йовко Самуилов и Владимир Караиванов живеели в едно домакинство в Раковски. Занимавали се с отглеждането на селскостопански култури в землищата на с. Чоба, гр. Брезово и гр. Раковски. Работник на селскостопанските машини при тях бил Моньо Монев. През есента на 2010 г. Йовко Самуилов и Владимир Караиванов започнали да обсъждат варианти за отглеждане на марихуана със своите познати Антон Асенов и Ивелин Чиповски.

Подготвили за това площи в землищата на с. Баните, с. Чоба, гр. Брезово и гр. Раковски и в началото на месец април 2011 г. засели разсад с марихуана. Подсъдимите се редували вечер да пазят посевите. Монев също оставал, като знаел за дейността на останалите четирима.

На 11.10.2011 г. Асенов, Самуилов и Чиповски се отправили в посока с. Баните, за да приберат марихуаната, засята там. След набирането й те я скрили в спален чувал в колата. По обратния път автомобилът им бил спрян за проверка от полицейски служители, които открили марихуаната. На 18.10.2011 г. след получен сигнал в полицията бил направен обиск на селскостопанските и жилищни постройки, обитавани от четиримата, собственост на Йовко Самуилов и баща му и там били открити още няколко чувала и пътни чанти с марихуана.

Подсъдимитe се признаха за виновни и между тях и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osudiha-petima-zaradi-marihuana-na-stoinost-blizo-200-000-lv-386626
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.