В Карлово посрещнаха тържествено 12-а рота от Афганистан
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:40 / 10.10.2012Коментари ()1561
©
На 10.10.2012 г. в Карлово се състоя тържествена церемония по посрещането на 12-та рота за охрана на летище "Кандахар", участвала в операцията на Международните сили за сигурност в Афганистан (ISAF). Ротата в състав от близо 300 военнослужещи изпълни своите задачи по охрана на вътрешната зона на летището. 

На официалната церемония присъства заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев. В приветствието си към военнослужещите той каза: "... Днес е празник за нашия град, защото Вие се върнахте живи и здрави. Това беше нашето най-голямо, сърдечно пожелание, когато Ви изпратихме преди половин година. Честит празник!".

На тържествената церемония присъстваха още заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Валентин Гагашев, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово бригаден генерал Красимир Кънев, ръководството на Община Карлово, председателят на ОбС Карлово Стойо Карагенски, кметът на Община Сопот Веселин Личев, представители на военно-патриотичните съюзи, близки и роднини на военнослужещите.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-Karlovo-posreshtnaha-turzhestveno-12-a-rota-ot-Afganistan-386664
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.