Изненадаха баба Дори с подаръци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:08 / 10.10.2012Коментари ()2389
©
Изнесен час - в дома на баба Дори от Крумово - проведоха в Световния ден на психичното здраве учители и възпитаници на Социалния учебно-професионален център към Комплекса за социални услуги "Св. Георги" в Пловдив. Те възнамеряват да направят обитаема банята на 86-годишната жена, чийто дом изгоря през декември миналата година. Фаянсовите плочи и всичко, необходимо за монтирането им по стените, са осигурени от ГЕРБ Пловдив Област. 

"Присъединяваме се към инициативата за възстановяване дома на възрастната жена, защото самите ние сме социално заведение и знаем колко е важна подкрепата и съпричастието на хората и институциите към всички, които са в нужда", сподели директорът на социалното заведение Апостол Делев.

По думите му възпитаниците на КСУ "Св. Георги", които изучават професията на строителя, ще имат възможност да покажат наученото и едновременно с това да помогнат на баба Дори. В КСУ "Св. Георги" за професията строител се обучават хора над 18 години с намалена трудоспособност. 

При срещата си с възрастната жена днес Апостол Делев я изненада с два подаръка, които ще направят живота й по-лесен и по-приятен - хладилник и телевизор.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Iznenadaha-baba-Dori-s-podaruci-386697
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.