Представители на УХТ посетиха Одеса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:17 / 10.10.2012Коментари ()1134
©
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ректорът на УХТ проф. дтн инж. Кольо Динков и заместник - ректорът по международна и информационна дейност проф. дтн инж. Николай Менков бяха на официално посещение в Одеската национална академия по хранителни технологии (ОНАХТ). Те бяха поканени от ректора на ОНАХТ проф. дтн Богдан Егоров във връзка със 110-годишния юбилей на академията и провеждането на Международна научна конференция. Проф. дтн инж. Кольо Динков поднесе приветствие при откриването и изнесе пленарен доклад по време на конференцията, на която УХТ - Пловдив е съорганизатор .

Още в първия ден на посещението официално бе подписано Споразумение за сътрудничество между двата университета, като бяха разгледани възможностите за съвместно участие в изследователски и образователни проекти. При обсъждането между двамата ректори се установи сходство в научните направления и учебните планове, както и в проблемите, пред които са изправени двете образователни институции.

Делегацията на УХТ запозна ръководството на академията с постиженията на нашия университет в академичната и научната сфера, а домакините представиха водещите си институти и катедри. Особено впечатляващ е опитът на ОНАХТ в областта на електронните форми на дистанционно обучение.

Организирано бе посещение и в Академията по студа, разработваща авангардни технологии в областта на алтернативната енергетика.

Особено сърдечно бе посрещната делегацията на УХТ - Пловдив при посещението във Всеукраинския център на българската култура в Одеса, където се изтъкнаха възможностите пред бесарабските българи за следване в трите степени на обучение в УХТ.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Predstaviteli-na-UHT-posetiha-Odesa-386698
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.