Гербаджии в Голям Чардак за празника на селото
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:47 / 14.10.2012Коментари ()7466
©
Днес съветниците от групата на ГЕРБ в ОбС Съединение Атанас Балкански и Петя Червенакова изпълниха обещанието си към пенсионерите от село Голям Чардак да купят кафе-машина за пенсионерския им клуб, дадено на Международния ден на възрастните хора 1 октомври. На местния празник в селото по случай Петковден те подариха новата придобивка на отговорника в клуба леля Пенка.

След това от името на групата на ГЕРБ в Общинския съвет поднесоха цветя по повод 100 години от Балканската война пред двете паметните плочи в Голям Чардак. Едната от тях е на Златан Узунов, участвал в битката при Одрин. За него се знае, че е продавал нивите си, за да купува оръжие на войниците.

Неговият племенник - Найден Найденов - силно разчувстван от вниманието към героите, разказа пред общинските съветници и за своя баща Димчо Найденов, един от 15 -те фронтоваци от селото. Той е бил участник в битката в Булаир. Там е бил ранен и загубва слуха си, но оцелява. Оказа се, че синът още пази наградата на баща си - кръст за храброст, а в ушите му още звучат думите, които той му е повтарял до последния си дъх: Разбихме турците, прокудихме ги!



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Gerbadzhii-v-Golyam-Chardak-za-praznika-na-seloto-387470
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.