Повдигнаха обвинения срещу бизнесмена, пребил двама заради забележка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:40 / 19.10.2012Коментари ()2242
©
Районна прокуратура - Пловдив е повдигнала обвинение срещу бизнесмена Ангел Личканов за извършено на 16.10.2012 г., при условията на опасен рецидив, хулиганство, отличаващо се с особена дързост и цинизъм, както и за нанесени на същата дата две леки телесни повреди по хулигански подбуди на различни лица. Личканов излежа 7-годишна присъда за рекет на асеновградския бизнесмен Васил Пиронков.

Повод за агресивното поведение и незачитане на обществения ред от обвиняемия било неправилно паркиране от негова страна, за което му била направена забележка от граждани, пострадали впоследствие от действията му.

Обвиняемият е задържан от наблюдаващия прокурор за 72 часа. Същият е осъждан неколкократно.

Най-тежкото наказание, предвидено от Закона така извършените от обвиняемия престъпления, е лишаване от свобода в размер от една до шест години.

Районна прокуратура - гр. Пловдив е внесла в Районен съд - Пловдив искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Ангел Личканов. Искането на Районна прокуратура - Пловдив по досъдебното производство ще се разгледа от Районен съд - Пловдив днес в 14,00 часа.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Povdignaha-obvineniya-sreshtu-biznesmena-prebil-dvama-zaradi-zabelezhka-388505
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.