Стартира ремонтът за прехвърляне на дейността на "Д. П. Кудоглу" в УМБАЛ "Свети Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 20.10.2012Коментари ()2155
Строително-ремонтните дейности, които ще предшестват преместването на дейността на Белодробна болница "Д. П. Кудоглу" в УМБАЛ "Свети Георги", започват официално в понеделник, 22 октомври, от 13:00 ч. Ритуалният старт ще бъде даден пред административния блок на Клиниката по инфекциозни болести на университетското лечебно заведение в База 1 на бул. "Пещерско шосе" №66.

Там ще се помещава новообособеното медицинско звено, като в него ще продължат да се извършват предлаганите до момента в СБПФЗАЛ "Д. П. Кудоглу" профилактика, лабораторно изследване, лечение и диспансеризация на болните от туберкулоза.

Решението за прехвърляне на общинската специализирана болница "Д. П. Кудоглу" бе взето в края на миналата година от правителството. Специална комисия от представители на синдикатите, Община Пловдив и УМБАЛ "Свети Георги" бе ангажирана с организацията и възможностите за прехвърляне на имуществото от Белодробна в Университетска болница.

Строително-ремонтните дейности са наложителни заради новите разпоредби, свързани с престоя и лечението на туберкулозно болните. В съответствие с медицинския стандарт ще бъдат изградени отделни климатична и ВиК системи.

На ритуалния старт на строителството са поканени кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и областният управител Здравко Димитров.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Startira-remontut-za-prehvurlyane-na-deinostta-na-D-P-Kudoglu-v-UMBAL-Sveti-Georgi-388756
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.