Сформирани са групи за разработване на Общински план за развите 2007-2013г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:32 / 12.01.2005Коментари ()959
Съобразно приетия през 2004 г. Закон за регионално развитие и в съответствие с предприсъединителните процеси на страната ни Общински Съвет-Пловдив прие на свое заседание решение, с което възложи на кмета на общината да организира разработването на Общински план за развитие 2007-2013 г. Д-р Чомаков издаде заповед, с която се сформират 13 работни групи, в които съвместно ще работят експерти от ОбС, общинската администрация, бизнеса, структурите на гражданското общество и граждани-експерти в съответните сектори и сфери, съобщи пресслужбата на община Пловдив.
Сформираните екипи ще работят в три основни области: “Стопански сектор – развитие на бизнеса, промишлеността и селското стопанство”, “Човешки ресурси” и “Развитие на инфраструктурата и опазване на околната среда".
В първата област ще работят четири групи: “Икономическо развитие” в сферата на малкия и среден бизнес, промишлеността и услугите; “Икономическо развитие” в сферите на научните изследвания и технологиите, алтернативния бизнес, селското стопанство и общинската икономика; “Общински бюджет” и “Развитие на туризма”.
Областта “Човешки ресурси” е разделена на 6 работни направления: “Население”; “Заетост, безработица и работна сила”; “Образование и спорт”; “Здравеопазване”; “Култура”; “Социална политика и интеграция на уязвимите малцинства”.
По проблемите на инфраструктурата и околната среда ще работят три екипа: “Техническа инфраструктура”, “Урбанизация” и “Околна среда”.
За ръководител на проекта за разработване на Общинския план е определен началникът на сектор “Евроинтеграция” Красимир Лойков, за секретар Юлий Славов. Контролът по изпълнение е възложен на зам.-кметът инж. Атанас Славов.
За разработването на Плана са поканени участници от местната администрация и ОбС, икономически сдружения, научните среди, младежки и социални организации, представители на производствения, търговски и туристически бизнес.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sformirani-sa-grupi-za-razrabotvane-na-Obshtinski-plan-za-razvite-2007-2013g-3916
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.