Впечатляващи картини на стари асеновградски майстори на четката показаха в старата община
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:09 / 01.11.2012Коментари ()1185
©
Картини на Коста Форев, Петко Москов, на проф. Иван Кирков и други уникални художници показаха в изложбата "Стари майстори на четката", организирана от Община Асеновград и Съюз на творците - Асеновград. Изложбата е посветена на гениите от Асеновград в областта на изобразителното изкуство и е част от програмата, посветена на Деня на народните будители.

Сред официалните гостите бяха зам.-кметът инж. Мария Вълканова, председателят на ОбС Асеновград д-р Светозар Шуманов, общинският съветник Крум Марков, архиерейският наместник свещеноиконом Йордан Георгиев. Програмата по откриването поднесе на гостите няколко музикални изпълнения на хоровата формация към ТД "Безово" и децата от формация "Детска песен - Надежда Хвойнева". 

Изложбата е експонирана на втория етаж в старата община / ТИЦ-Асеновград/. Ще остане там до края на тържествата за народните будители.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Vpechatlyavashti-kartini-na-stari-asenovgradski-maistori-na-chetkata-pokazaha-v-starata-obshtina-391782
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.