Годишни данъчни декларации и плащания - в пощите, данъчното и по интернет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:39 / 13.01.2005Коментари ()815
Формуляри за годишните данъчни декларации се продават от днес в 16 пощенски клона на територията на Пловдивска област. В Пловдив освен в Централна поща, това може да стане и в клоновете Запад, Север, Юг и Тракия, предаде радио Пловдив.
Тази година формуляр за годишна данъчна декларация може да се вземе от пощенските клонове, териториалните данъчни администрации, а също и да се свали и разпечата от интернет, съобщиха от Главна данъчна дирекция. По същия начин ще може и да се подава декларация и да се плащат данъци. В пощенските клонове декларации могат да се изпращат с обратна разписка или с входящ регистър. Конкретни указания за процедурата по интернет са публикувани на страницата на Главна данъчна дирекция - http://www.taxadmin.minfin.bg. Данъчната администрация препоръчва на гражданите да използват повече алтернативните начини за подаване на декларациите си, за да не се стига до струпване на хора пред гишетата в местните данъчни подразделения, което води до забавяне на обработката на документите и загуба на време за данъчно задължените лица. В териториалните данъчни дирекции ще бъдат поставени и пощенски кутии, в които хората ще могат да пускат декларациите си, а допълнително ще получават входящ номер.
Припомняме, че срокът за подаване на годишна данъчна декларация по Закона за корпоративното подоходно облагане е 31 март, а за физически лица - до 15 април. Ако подадете декларацията и платите дължимия данък до края на януари, ползвате 5% отстъпка. Също до 31 януари трябва да подадат декларация за дейността си през 2005 г. патентните търговци. Ако заплатят патентния данък наведнъж до края на този месец, те също ползват 5% отстъпка. Тази година отпада патентният данък за интернет и компютърните клубове. Освен това данъчните декларации ще се подават по местоживеене.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Godishni-danuchni-deklaracii-i-plashtaniya-v-poshtite-danuchnoto-i-po-internet-3954
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.