Онкоболна от Пловдив заведе дело срещу Министерството на здравеопазването
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:42 / 15.01.2005Коментари ()850
Росица Шкодрова от Пловдив, която през октомври миналата година заяви, че ще съди здравното министерство заради отказа му да й предостави животоспасяващи лекарства, е завела дело срещу ведомството. Това съобщи нейният адвокат Михаил Екимджиев, цитиран от БТВ. Според юристите това дело е прецедент в съдебната практика за Пловдив, вероятно и за страната, и то ще помогне на много хора да започнат да се борят за правата си.
Росица Шкодрова е оперирана от рак на дебелото черво в края на август миналата година. След операцията й назначават химиотерапия, но е принудена да я прекъсне за два месеца, защото трябва да си купи необходимите медикаменти, а тя няма възможност да го направи. Проблемът е разрешен след огласяването му от медиите. В болницата е осигурен липсващият препарат и процедурите продължават.
Въпреки това Шкодрова завежда дело с надеждата то да стане съдебен прецедент и пример за болните, че могат да се преборят за правата си. Според адвокат Екимджиев "става въпрос за едно задължение на министерството, което по един доста арогантен начин е пренебрегнато." той е категоричен, че трябва да има подобен прецедент.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Onkobolna-ot-Plovdiv-zavede-delo-sreshtu-Ministerstvoto-na-zdraveopazvaneto-3996
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.