Преведоха парите за ремонта на основното училище в Садово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:12 / 03.12.2012Коментари ()878
© Plovdiv24.bg
На сметката на община Садово вече са преведени парите за ремонта на основното училище "Гео Милев" в града. Както премиерът Бойко Борисов обяви при откриването на 16-класното училище в Съединение, за довършване на учебното заведение в Садово са заделени от икономии от бюджета на Министерството на образованието над 1 милион лева. И въпреки че кметът е от политическа сила, различна от управляващата, това не попречи правителството приоритетно да отпусне необходимите средства, за да имат децата от общината модерна и подходяща за обучение сграда. 
 
Новата сграда на основното училище в Садово е започната да се изгражда също през 1983-та година, но досега вече близо 30 години не е довършена. След като парите вече са факт, започва избор на изпълнител на довършителните работи, увери кметът Димитър Здравков. 

В учебното заведение ще трябва да бъде направена вертикална планировка, да се изгради отоплителна система, подово покритие, да се сложи асансьор и да се направи пълно обзавеждане. Очакванията са 20-класното училище да заработи за 24 май.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Prevedoha-parite-za-remonta-na-osnovnoto-uchilishte-v-Sadovo-399643
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.