ОИЦ Пловдив представя отворени схеми на семинар "ДА създаваме заедно" в община "Родопи"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:05 / 05.12.2012Коментари ()799
©
Възможности за кандидатстване по отворените все още схеми "Първа работа", "Подкрепа за заетост", "По-близо до работа", "Ново начало - от образование към заетост", "Отново на работа", "Старт в администрацията", "На път" и "Ново работно място", които са съфинансирани от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", ще представи екипът на Областен информационен център - Пловдив на информационен семинар днес - 5 декември, в община "Родопи". Началото на събитието, което ще мине под мотото "ДА създаваме заедно", е от 11:00 ч. в заседателната зала на общината. 

За участие са поканени представители на местната власт, бизнесът, широката общественост, неправителствени организации, образователни институции и медиите.
Новите приоритети на бъдещата Кохезионна политика на Европейския съюз и оперативните програми в България за следващия програмен период 2014 - 2020 година, отворени мерки по Програмата за развитие на селските райони, възможности на работодатели за наемане на безработни, както и популяризиране на добри практики от реализирани проекти по оперативните програми в област Пловдив, ще са част от разискваните темите. Ще бъде изнесена информация и за схемата "Енергийна ефективност и зелена икономика", съфинансирана от оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013". 

На семинара ще бъде споделен опит от добри практики и "научени уроци" по проекти, финансирани по оперативни програми. 

Експерти от ОИЦ - Пловдив ще провеждат на място индивидуални срещи със заинтересовани граждани, местната власт и бизнеса.

Това събитие е част от втория информационен цикъл, който екипът провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област. 

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/OIC-Plovdiv-predstavya-otvoreni-shemi-na-seminar-DA-suzdavame-zaedno-v-obshtina-Rodopi-400006
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.