Празнично тържество в Пловдив за деца с увреждания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:39 / 16.12.2012Коментари ()1039
© Plovdiv24.bg
Празнично тържество "Да посрещнем Коледа с усмивка" ще получават като подарък деца и младежи с тежки физически и умствени увреждания от общините Пловдив, "Марица", "Родопи", Куклен и Раковски, съобщиха организаторите от Сдружение "Различни, но равни" и Центърът за социална рехабилитация и интеграция. Събитето започна от 11.30 часа в парк-хотел "Санкт Петербург" и е част от благотворителна акция е по проекта "Помогни и ти, приятел ни стани" на Сдружение "Различни, но равни" и Центъра за социална рехабилитация и интеграция. 

Тя е подкрепена от община Пловдив, дирекция "Социално подпомагане", Международен панаир Пловдив, депутати и местни бизнесмени. 

В рамките на проекта "Помогни и ти, приятел ни стани" бяха проведени две дарителски акции за семействата на деца с физически и умствени увреждания, обединени в сдружение "Различни, но равни". Те получиха пакети с храни, осигурени от български и гръцки фирми, а Международен панаир Пловдив се ангажира с логистична подкрепа за транспортиране и раздаване на продуктите. 

Предстоящото коледно тържество е продължение на дългосрочната кампания, която започна по инициатива на председателят на Гръцкия бизнес съвет в България Стаматис Теодоропулос. Водещи фирми от хранителната индустрия ще зарадват отново над 70 семейства.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Praznichno-turzhestvo-v-Plovdiv-za-deca-s-uvrezhdaniya-402818
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.