В ПУ стартира първият от поредицата семинари по правопис и пунктуация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:22 / 11.01.2013Коментари ()1238
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Първият от поредицата обучителни семинари на тема "Актуални проблеми на правописа и пунктуацията" организира утре, 12 януари, от 10:00 до 15:00 ч. Филологическият факултет на Пловдивския университет. Семинарът ще се проведе в Аудитория 6 на Ректората на висшето училище на ул. "Цар Асен" №24, обяви зам.-деканът на факултета доц. д-р Красимира Чакърова.

Пред специализирана аудитория от над 140 преподаватели по български език и литература от Южна България ще бъдат представени най-важните правописни, граматични и пунктуационни промени, въведени от "Официален правописен речник на българския език" (София, изд. "Просвета", 2012 г.). Гости на семинара ще бъдат проф. д.ф.н. Светла Коева - директор на Института по български език при БАН, и доц. д-р Маргарита Димитрова - един от авторите на новия правописен речник.

Интересът към организираните обучителни семинари за учители по роден език е огромен. До момента са попълнени всички места и за следващата дата - 2 февруари 2013 г., което мотивира ръководството на Филологическия факултет да организира трети последен семинар през месец март. Датата на провеждането му ще бъде обявена в уебсайта на факултета http://slovo.uni-plovdiv.bg, каза доц. Чакърова.

На 9 февруари в Аудитория 6 ще се проведе и практикумът по правопис и пунктуация за кандидат-студенти, чиято основна цел е да улесни подготовката на зрелостниците за кандидатстудентски изпит по български език и за държавния зрелостен изпит по български език и литература. Желаещите да се включат в практикума трябва да се регистрират на сайта на Филологическия факултет след 15.01.2013 г.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-PU-startira-purviyat-ot-poredicata-seminari-po-pravopis-i-punktuaciya-407850
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.