"Златната" Бианка Панова представя своя книга в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:33 / 15.01.2013Коментари ()1471
©
Бианка Панова идва в Пловдив, за да представи книгата си "В името на голямата цел. Зад кадър". Панова е бивша българска състезателка по художествена гимнастика. Неколкократна световна шампионка на различните уреди. Тя е едно от т.нар. "златни момичета". Нейни треньорки са били Нешка Робева и Людмила Димитрова.

Първата й треньорка е Вера Томова в спортен клуб "Левски", София. Първоначално е оценена като неперспективна. От август 1982 г. Бианка Панова е включена в националния отбор. Тя е абсолютна световна и европейска шампионка, носител на Гинес рекорда за най-голям брой максимални оценки.

В книгата тя разказва за отношенията си с Нешка Робева и за трудния и сложен път на изграждането на шампиона във времето преди 89-та година, както и за правото на избор.

Срещата с Бианка Панова е от 19 ч. в "Петното на Роршах" в рамките на литературния клуб " Spirt & Spirit".

Тя е първата гимнастичка в историята, която печели всичките 5 златни медали - на многобой и на 4-те уреда на световното първенство във Варна през 1987 г. Оттегля се от активна спортна дейност през 1989 г. и става треньорка в Италия. Там тренира италианската национална шампионка Катя Пиетросанти. През 1993 г. става треньорка в Белгия. В момента живее там със своя съпруг - физиотерапевта Чавдар Нинов. Имат двама синове - Стивън и Ричард.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zlatnata-Bianka-Panova-predstavya-svoya-kniga-v-Plovdiv-408531
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.