Община Садово повишава качеството на обслужването чрез проект
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:18 / 15.01.2013Коментари ()1092
©
Утре - 16 януари 2013 г., от 10,30 ч. в малката зала на НЧ "Христо Смирненски" в Садово, ще се проведе входящата конференция по проект "Ефективна администрация - община Садово".

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет" съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основната цел на проекта е оптимизиране на структурата на администрация, избягване на дублиращите функции и постигане на по-висока ефективност на общинските служби.

Общата стойност на проекта е 104 536 лева, като периодът на изпълнение е 12 месеца. Изпълнението на проекта ще протече на няколко етапа.

Първоначално ще се извърши обстойно експертно обследване на дейността на всички нива на администрацията в общината.

На базата на експертния анализ ще се изготвят препоръки за повишаване на ефективността на процесите чрез подобряване на координацията, оптимизиране на структурите, преразпределяне на функции и дейности на общинските служби.

Като резултат от изпълнението на проекта ще бъдат разработени и предложени промени в нормативните, стратегическите и други документи и в устройствените правилници на общината, обобщени в наръчник с вътрешни правила за организационно развитие.

Съвместна работна група от представители на община Садово и експертите ангажирани по проекта ще обсъди опита и добрите практики за ефективно приложение на разработените предложения.

Изпълнението на проекта "Ефективна администрация - Община Садово" ще доведе до цялостно повишаване качеството на обслужването за цялото население на общината - повече от 15 500 жители - ползватели на административни услуги.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Sadovo-povishava-kachestvoto-na-obsluzhvaneto-chrez-proekt-408610
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.