Представители на Партията на справедливостта се срещнаха с областния управител
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 24.01.2013Коментари ()1169
©
Представители на женското крило на управляващата в Турция -Партията на справедливостта и развитието, съветникът на кмета на Бурса - Емир Джамал и турски студенти, обучаващи се в Пловдив, се срещнаха с областния управител Здравко Димитров в сградата на Областна администрация. На срещата присъстваха Силвия Хубенова - народен представител от Пловдив област и представители на ПП ГЕРБ - жени Пловдив област, по желание на гостите. 

Основната тема на разговорите беше създаването на контакти, с цел подпомагане развитието на културния обмен и туризма между област Пловдив и област Бурса. От разговорите стана ясно, че в Бурса живеят над 300 хиляди български изселници. Много от тях поддържат добри отношения с България, много от тях правят бизнес тук, децата им също завършват образованието си в наши университети. 

Представителите на женското крило на Партията на справедливостта увериха областният управител, че тепърва ще се реализират добри бизнес отношения между двете области. Предстоят съвместни проекти между БУЛТИШ -организацията на българските и турски бизнесмени в България и организацията на бизнесмените от Балканите в Бурса. 

При срещата стана ясно, че все повече жени в Турция започват работа в партийните организации и именно те са двигателя за осъществяването на повечето международни проекти.

Силвия Хубенова и представители на ПП ГЕРБ Пловдив област - жени. Те също подкрепиха твърдението, че жените все по-мощно влизат в политиката и тя - политиката - правена от жени,  е по-умерена, по-миролюбива. Дамите се договориха за съвместни срещи, на които да бъдат обсъдени реални съвместни проекти.

По време на разговорите областният управител отново постави и темата за създаването на директна авиолиния Пловдив - Бурса. Здравко Димитров поиска от дамите да лобират пред местната власт за по-бързото стартиране на полетите.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Predstaviteli-na-Partiyata-na-spravedlivostta-se-sreshtnaha-s-oblastniya-upravitel-411015
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.