Снежна буря парализира североизточните райони на САЩ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:36 / 23.01.2005Коментари ()723
Снежна буря, връхлетяла миналата нощ североизточните райони на САЩ, на практика напълно парализира транспортните връзки. Затворено е международното летище във Филаделфия, отменени са 400 полета в Чикаго, както и голяма част от рейсовете в Ню Йорк, бостън, Балтимор - общо около 2.5 хиляди, съобщи ВВС.
Почти нулевата видимост неимоверно усложни обстановката и на автомагистралите. В Масачузетс е обявено извънредно положение, губернаторът поиска помощ от националната гвардия. В Нова Англия движението е напълно прекратено. В Ню Йорк за почистване на снега са мобилизирани всички ресурси, с които разполага градската управа. Според кмета, ако в града падне до 50 см сняг (а синоптиците прогнозират и повече), за почистването му ще бъдат изразходвани не по-малко от 20 млн долара.
Вече се появиха и съобщения за жертви на природната стихия. В щата Охайо е загинал човек, пропаднал в езеро през пропукалия се лед. За други двама жители на щата се предполага, че са починали от сърдечен пристъп по време на почистване на снега. Според съобщенията на метеоролозите в САЩ, предстои времето да се влош още повече.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Snezhna-burya-paralizira-severoiztochnite-raioni-na-SASht-4140
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.