ПУ представя европейски проект за лица със специфични потребности
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:50 / 08.02.2013Коментари ()829
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес от 11 часа в зала "Компас" на Ректората на Пловдивския университет "Пайсий Хилендарски" ще се проведе пресконференция във връзка със стартирането на европейски проект "Електронни обучителни игри за развиване на социални и творчески компетенции". 

В дните 7-ми и 8-ми февруари Пловдивският университет ще бъде домакин на първа международна среща, на която ще се обсъдят нови методи за обучение и развитие на социални компетенции.

Проектът е 30 месечен (01/01/2013 г. - 30/06/2015 г.) и се финансира по програма "Учене през целия живот", мярка "Ключова дейност 3: Информационни и комуникационни продукти, педагогики и услуги". 

Проектът е иницииран от Пловдивски Университет "П. Хиленарски" в партньорство с университети и консултантски компании от Белгия, България, Литва, Австрия и Великобритания. 

В рамките на инициативата ще бъдат създадени набор от електронни обучителни игри (за компютър и мобилен телефон), които ще спомагат на лица със специфични образователни потребности и лица в неравностойно положение за да подобряват социалните си компетенции както следва: емпатия, благодарност, комплимент, решаване на конфликти, приемане на другите, изразяване на собствени емоции, позиции и гледни точки, себеотстояване, усет за ситуация, подкрепа и насърчаване, споделяне, помощ, коопериране, комуникативност и креативност. 

Игрите ще бъдат създадени за първи път в Европа в тази област на базата на планиран анализ на потребностите на целевите групи, които ще стартира от този месец. Игрите ще бъдат съобразени с всички изисквания за достъпност на следните езици: български, английски, литовски и немски. В рамките на пресконференцията ще можете да зададе въпроси към националните и чуждестранни партньори с над 10 годишен в областта на обучението и образованието.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/PU-predstavya-evropeiski-proekt-za-lica-sus-specifichni-potrebnosti-414334
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.