Жалби за надписани сметки и срещу мобилните оператори в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:59 / 13.02.2013Коментари ()1801
© Plovdiv24.bg
Около 60 жалби на потребители срещу мобилните оператори са подадени през януари в Пловдив и съседните области. Това съобщи Таня Димитрова, директор на Регионалната дирекция на Комисия за защита на потребителите в Пловдив, която обхваща и областите Пазарджик, Смолян, Хасково, Кърджали и Стара Загора. 

Рекламациите не са само за мобилните телефони, а и за надписване на сметки и облигационни отношения по сключени договори. Сред тези жалби има и такива, които касаят преносимостта на номера от един оператор към друг. Общо 256 жалби и сигнали са постъпили през месец януари в Пловдив и съседните звена на КЗП. Жалбите са 234, а сигналите 22, уточни Димитрова. 

Останалите поводи за недоволството на клиентите са довели и до проверки в търговски обекти за продажба на лаптопи, таблети, компютърни конфигурации, енергоспестяващи лампи, хладилници, климатици, кухненски мебели и обувки.

На всички приети жалби е отговорено в писмен вид, а тези които са от компетентността на други органи, са пренасочени към съответната институция. В случаите, при които не се е стигнало до удовлетворение претенциите на клиента, е предложено проблемът да бъде разрешен от помирителна комисия. 

"Прави впечатление, че след засилените проверки на туристически обекти по време на декемврийските празници, жалбите на потребители в тази насока са малко", каза Димитрова и уточни, че за януари има само четири такива.

Проверени са 169 туристически обекта и заведения за хранене и развлечение. 33 от тях са в областите Смолян и Пазарджик, тъй като в Пампорово и във Велинград има традиционно повече туристи в края на годината. В Пловдив е запечатан един туристически обект.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhalbi-za-nadpisani-smetki-i-sreshtu-mobilnite-operatori-v-Plovdiv-415437
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.