ОД МВР Пловдив отчете дейността си за 2012-а
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:39 / 18.02.2013Коментари ()1540
© Plovdiv24.bg
ОД МВР Пловдив отчете дейността си за изминалата 2012-а година. На анализа присъстваха министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, директорите на главни дирекции "Борба с организираната престъпност" и "Национална сигурност" главен комисар Станимир Флоров и главен комисар Ангел Антонов. Официални гости бяха и кметът на Пловдив Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, ръководителите на Апелативна, Окръжна и Районна прокуратури, председателят на Районен съд. 

В началото на събитието директорът на ОДМВР - Пловдив старши комисар Тодор Чонов благодари на ръководството на МВР за оказаната финансова подкрепа, въпреки условията на икономическа криза. Той отчете, че постигнатите резултати през изминалата година се дължат и благодарение на отпуснатите средства и посочи някои от придобивките на дирекцията, сред които създаването на моторизираното звено "Сигма", изграждането на системата за видеонаблюдение в район "Северен", обезпечаването на служебните автомобили с гориво и резервни части, навременното изплащане на положен извънреден труд, осигуряване на нови полицейски униформи. В изказванията си главен комисар Флоров и главен комисар Антонов изразиха задоволство от дейността на пловдивската дирекция. Те бяха единодушни, че има добро взаимодействие между ръководените от тях дирекции и ОДМВР - Пловдив.

Двамата отправиха препоръки да се наблегне в борбата с корупцията и финансовите злоупотреби за по-високи успехи в противодействието на организираната престъпност. Като друг важен показател за подобряване на общественото мнение към ведомството Станимир Флоров и Ангел Антонов посочиха засилване на полицейското присъствие в малките населени места и овладяване на конвенционалната престъпност.

Представителите на съда и прокуратурата също изказаха положителна оценка от работата на ОДМВР - Пловдив и традиционно доброто взаимодействие с техните институции. От своя страна кметът на Пловдив Иван Тотев и областният управител Здравко Димитров отправиха благодарности към пловдивските полицаи за дейността им, с която осигуряват спокойствието на жителите и опазването на публичната собственост. 

В словото си министър Цветан Цветанов поздрави служителите на ОДМВР - Пловдив за работата през изминалата година и също обърна специално внимание към подобряване на дейността в борбата с организираната престъпност. "Държавата е в тежка ситуация и трябва да положим максимални усилия срещу икономическите престъпления, които нанасят най-големите щети в бюджета", посочи министър Цветанов. 

"Обществото ни вижда като хора, които му служим, и когато това не е така, предизвикваме публичното неодобрение", завърши обръщението си министърът и апелира за по-голяма търпимост от страна на полицейските служители при провокации, целящи да разрушат авторитета на ведомството. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/OD-MVR-Plovdiv-otchete-deinostta-si-za-2012-a-416432
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.