Приключи проектът "Да съхраним традицията - за да пребъдем"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:02 / 22.02.2013Коментари ()861
©
На 22.02.2013 г. в село Климент бе представен реализираният проект "Да съхраним традицията - за да пребъдем". Той е с продължителност 15 месеца и е осъществен с финансовата подкрепа на НЦЕМПИ, по програма "Младежите в действие". Проектът е спечелен от читалище "Васил Левски - 1928 г."В него взимат участие много от младежите, които живеят в Климент. 

Децата са работили в няколко екипа, чиито ръководители са Андрей Кръстев, Нина Тинкова, Павлена Стефанова, Павлина Лалова и Моника Кръстева. Всички участници в проекта получиха грамоти за добрата работа, която са свършили изцяло с доброволчески труд. 

Към Читалището е подредена изключително богата музейна сбирка, в която има голям брой снимки с обществено значение, а в 20 албума е изложена историята на селото. Отпечатан е сборник с 235 автентични народни песни, характерни за климентци, както и книга "Историята на село Климент". 

Реализацията на този проект доказва, че в България младите хора държат да съхранят традициите и обичаите на своите прадеди.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Priklyuchi-proektut-Da-suhranim-tradiciyata-za-da-prebudem-417668
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.