Израел търси работници от Пловдив и региона за строителството
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:47 / 03.03.2013Коментари ()3696
©
Работа на 7000 българи в строителството предлага Израел. Минималното месечно възнаграждение е 2000 евро, битовите и условията на труд са много добри. Хората ще сключват 3-годишни договори, а след изтичането им при напускане на страната на работещите ще бъдат изплащани 5000 евро.
Това стана ясно след срещата на зам.-министъра на развитието и благоустройството на Израел Аюб Кара с кмета на Пловдив Иван Тотев.

Кандидатите трябва да не са по-възрастни от 50 години и да имат минимален опит в строителния бранш. Набират се обикновени работници, а не експерти, защото Израел иска да помогне на България в кризата. Идеята е не да се привличат хора от София, където ситуацията на трудовия пазар е добра, а от по-малките и изостанали райони с висока безработица. Досега Израел е набирал строители от Китай, Шри Ланка и други страни в света, но в момента специалното внимание е насочено към България. 

За да бъдат представени условията за кандидатстване, в Пловдив съвместно с израелското посолство ще бъде организиран специален семинар, каза Аюб Кара.

На срещата в общината зам.-министърът представи иновативна система за производство на ток.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Izrael-tursi-rabotnici-ot-Plovdiv-i-regiona-za-stroitelstvoto-419337
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.