Пловдивската полиция получи 42 дка държавни имоти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:40 / 04.03.2013Коментари ()3197
© Plovdiv24.bg
Правителството в оставка одобри предложението на областния управител на област Пловдив Здравко Димитров за предоставяне на имоти на ОД на МВР Пловдив. Те са с отпаднала необходимост за Министерство на отбраната, със статут на публична държавна собственост. Областната дирекция на МВР в Пловдив ги получава за нуждите на Дирекция "Специализирани полицейски сили". 

Имотите се намират в Пловдив и са с площ -23 940 кв.м. на улица "Трудовак" и 17 856 кв.м на ул. "Менделеев". За имотите има съставен акт за публична държавна собственост, с предоставени права на управление. Процедурата по прехвърлянето на имотите стартира още миналата година след обсъждане на необходимостта между директора на ОД на МВР комисар Тодор Чонов и областния управител Здравко Димитров

Първият имот е застроен с 16 сгради, а вторият с 10. Предоставянето на имотите на МВР ще позволи да се осигурят допълнителни работни и служебни помещения за изпълнение на функциите на структурите на Областна дирекция на МВР - Пловдив и Дирекция "Специални полицейски сили"- ГД Национална полиция.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Plovdivskata-policiya-poluchi-42-dka-durzhavni-imoti-419426
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.