Експерти от РИОСВ Пловдив се срещнаха със студенти от АУ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:24 / 28.03.2013Коментари ()953
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
Аграрен университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Директорът на Дирекция "Контрол на околната среда" инж. Любка Караманова посрещна и приветства студенти от Аграрния университет с ръководител доц. д-р Анна Карова - ръководител катедра "Агроекология и защита на агросистемите и населението". 

Експерти от РИОСВ - Пловдив запознаха студентите, които изучават дисциплините "Екологично законодателство" и "Природозащитно законодателство", с практическото приложение на екологичната нормативна уредба в дейността на инспекцията. Бяха представени приоритетите в контролната дейност в в различните направленията. 

Студентите се запознаха с нормативната база, която опазва биологичното разнообразие у нас, с програмите за контролен мониторинг на повърхностните води, чието изпълнение осигурява неоходимата информация за оценка на състоянието на водите в региона. Беше представена и нормативната уредба за управление на химичните вещества и препарати, контролът по чието прилагане намалява риска за здравето на хората и околната среда и предотвратява последствията при евентуални промишлени аварии. 

Бъдещите специалисти по екоземеделие получиха информация и за практическата реализация на последните промени в закона за управление на отпадъците, както и за законодателството, свързано с опазване на почвите у нас. 

На въпросите на младежите отговаряха експерти от направления "Опазване на водите", "Опасни химични вещества и и контрол на риска от големи аварии с опасни химични вещества", "Управление на отпадъците и опазване на почвите", "Шум и вредни физични фактори" и "Биологично разнообразие и ГМО".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Eksperti-ot-RIOSV-Plovdiv-se-sreshtnaha-sus-studenti-ot-AU-424039
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.