Купиха пловдивска фирма за 15 милиона лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:19 / 30.03.2013Коментари ()4031
Сделка за няколко милиона лева се случи в Пловдив. Полският гигант "Гамрат" купи пловдивската компания за производство на улуци и тръби "Деворекс", съобщи консултантът по придобиването "Синерджи Груп". Точна цена на покупко-продажбата не се назовава, но според запознати е над 15 милиона лева. През декември миналата година полските медии публикуваха информация за отправена оферта към пловдивската компания за придобиване на 90 на сто от капитала є.

Тогава този дял се оценяваше на 7.76 милиона евро. Сега консултантът по сделката лаконично посочва, че купувачът е платил сума, равняваща се на два пъти продажбите на фирмата за 2012 година. Това обаче остава все още фирмена тайна, защото отчетът за изминалата година не е качен в Търговския регистър.

"Деворекс" е регистрирана през 2004 г. и е сред най-големите производители на строителни компоненти от пластмаса в България. През август миналата година фирмата откри нова производствена и складова база, включително и лаборатория, в местността Чириите край Браниполе. Площта є е около 20 000 кв. м.
От пловдивското дружество не пожелаха да коментират детайли по сделката.

Източник: в. "Марица"



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kupiha-plovdivska-firma-za-15-miliona-leva-424339
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.