Изложба за 125 г. от рождението на художника Борис Георгиев в Библиотеката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:36 / 04.04.2013Коментари ()1089
©
Изложба репродукции, писма и отзиви на художника космополит Борис Георгиев ще бъде открита официално утре в НБ "Иван Вазов" в Пловдив от 17 ч. със слово на Константин Златев. Нейни организатори са още градски дискусионен клуб "Космос" и общество "Бяло братство". Подредена е на 1-ви април и ще остане в бибилотеката до 14-ти.

Изложбата е посветена на 125 г. от рождението на художника и проследява интересни моменти от живота на Борис Георгиев (1 ноември 1888 - 9 април 1962), приятелските му отношения с Владимир Димитров Майстора, връзките му с Борис Христов и Светослав Рьорих. Изложбата включва 21 репродукции и 8 информационни табла. 

За картините си творецът казва, че са предназначени за всички обикновени хора, които имат сърце, за всички тези, които разглеждат неговите творби без предразсъдъци, и се опитват да го разберат не само като художник, но и преди всичко като човек, който искрено се старае да е достоен за това име чрез чувството за отговорността за мислите и постъпките си. Произведенията му превъплъщават душата на човека и нейните състояния.

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izlozhba-za-125-g-ot-rozhdenieto-na-hudozhnika-Boris-Georgiev-v-Bibliotekata-425360
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.